מ"כ רוזינר רז משה מושיקו ז"ל

קורות חיים
משה רז נולד בגרמניה להוריו רבקה ויונה ב-4 באפריל 1928. מושיקו עלה מגרמניה כילד צעיר, התייתם אביו בגיל 8. התגורר בחיפה עם אמו ושני אחיו.
בגיל 15 הצטרף לארגון ה"הגנה". היה פעיל בפעילות חברתית, למד נגינה על פסנתר שהומרה אחר כך לנגינה באקורדיון והרקיד את חבריו לתנועה ואף הוענקה לו הצטיינות בפעילות חברתית ובהרקדות. היה חבר בצופים בגדוד "משוטטי הכרמל" והצטרף לגרעין הכשרה והיה שותף לפעילות הגרעין לאחר ה"שבת השחורה".
היה חלק מהכשרת הצופים, גרעין ד' בגדוד השלישי. היה מלווה שיירות מסוריה, עין זיתים, סאסא, נשלח לקורס קשרים. משמר העמק אחר נסיגת קאוקג'י, עם אלכסנדרוני בעכו. השתתף בכיבוש צפת בגדוד השלישי, בין כובשי מגידו. מבצע "דני". ירד לנגב לכיבוש בית חנון ומשלטים מול עזה. היה מפקד כיתה של חברות ניצולי שואה בגח"ל.
בשנת 1949 הקים עם חבריו להכשרה את קיבוץ פלמחים .
בקיבוץ שימש בתפקידים רבים: היה הגזבר הראשון, פעמיים מזכיר פנים, פעמיים מרכז המשק, 15 שנה עבד בענף המספוא, גן הירק וגידולי שדה, 15 שנה ריכז את ענף הרפת, שנתיים ריכז את הקורס הדו-שנתי באפעל.
בגמלאות הצטרף לענף הנוי בקיבוץ וזכה לקבל פרס על "תרומתו המשמעותית לקידום ענף הפרחים והנוי במדינת ישראל".
למושיקו היו ארבעה ילדים ושמונה נכדים. מושיקו רוזינר נפטר ב-9 ביולי 2015.
הפרטים נמסרו על ידי בת זוגו איה רז-קוק.
אלבום תמונות
