דלג לתפריט הראשי (מקש קיצור n) דלג לתוכן הדף (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)

דבשי דוד ז"ל

Divshi David
Divshi David
בן דבורה ויעקב
נולד בחיפה, ישראל
ב-י"ח חשוון תרפו, 30/10/1925
גוייס ב-1942
יחידות: פל' ד'
בהכשרת רמת הכובש - פל' ד'
נפטר ב--כ"א תשרי תשס"ה, 6/10/2004

קורות חיים

דוד דבשי(דד),נולד ב- 30.10.1925, יח חשוון תרפ"ו, בחיפה, להוריו יעקב ודבורה. 
דוד נולד בחיפה אך המשפחה עברה כשהיה ילד צעיר לתל אביב, למד בגמנסיה הרצליה, הצטרף לשבט צופי "הקהילה".
 
בשנת 1942 התגייס לפלמ"ח , לפלוגה ד', במסגרת הכשרת רמת הכובש. בנובמבר 1943 נכנס יחד עם חבריו להכשרה לכלא הבריטי לאחר תפיסתם של חלק מחברי המילקה עם נשק ועקב חיפוש אחר כלי נשק נוספים בקיבוץ מעוז חיים. הוא שוחרר זמן קצר לאחר מכן.

לאחר פרק הפלמ"ח, המשיך לפלוגת עבודה בבנימינה ומשם חזר עם משפחתו לחיפה. במלחמת העצמאות בצה"ל שירת במשטרה צבאית כקצין ביחידת הכלבנים וגם ביחידת מחנות המעצר לשבויי מלחמה. בהפוגה הראשונה התחתן  עם מיכל לבית בלהוסקי.
הוא החל ללמוד הנהלת חשבונות בלימודי ערב ובמקביל עבד במחלקת הכספים של חברת חשמל. לאחר מכן שימש כמנהל החשבונות של חברת הפרסום "בינג ליניאל", ועבד בה קרוב ל-30 שנים.
עם פרישתו לגמלאות עבר לנהל את מחלקת הכספים של מד"א חיפה, בהתחלה בהתנדבות ולאחר מכן בשכר ובמשרה מלאים למשך 10 שנים. לאחר מכן עבד דוד בהתנדבות במזכירות האדמיניסטרטיבית בסניף בת גלים של קופת חולים כללית. 

לדוד ומיכל יש 3 ילדים ועד פטירתו זכה להיות סב ל-8 נכדים. היה בעל מנוי שנים רבות של מכבי חיפה בכדורגל, אהב ללכת לים ולשחק מטקות ,קרא ספרים רבים באנגלית ( בעיקר בילוש ושחמט) אהב טבע וטיולים,
אהב לשחק , ללמד ולבלות עם כל נכדיו ונכדותיו.
כל ימיו הפגין יושרה וצניעות, היה עטוף אהבה על ידי כל סובביו ומכריו, ובעיקר היה איש של שלום.

דוד דבשי נפטר ב-כא' תשרי תשס"ה, 6.10.2004

אלבום תמונות