לוחם ארליך שלמה ז"ל

קורות חיים
שלמה נולד במוקצ'בו (מונקץ), צ'כוסלובקיה באחד בנובמבר 1925. היה אחד משמונת ילדי המשפחה.
בשנת 1938 נכנסו ההונגרים לאזור והתחילו הגזירות.
במאי 1944 נשלח עם בני המשפחה לאושוויץ ועבד במכרות הפחם.
ב- 18.1.45 עזב עם חבריו לצרה בצעידה לכוון גרמניה והגיעו לבוכנוולד.
בגרמניה נשלחו לעבוד בכריית מנהרות. במרץ 1945 חלה בטיפוס ואושפז בבית חולים בבוכנוולד.
באפריל 1945 שוחרר על ידי האמריקאים וחזר למונקץ, אולם אף אחד מבני המשפחה לא חזר לשם. מאוחר יותר פגש את שתי אחיותיו שנותרו בחיים. עזב לבודפסט והצטרף לקבוצה של "השומר הצעיר".
במסגרת זו נדדו ועברו גבולות עד שהגיעו לאיטליה. באיטליה היו כשנה וחצי בגרוטה פראטה וניסו לעלות לישראל מלה ספציה באוניה "התקווה". עת הגיעו לחיפה נעצרו והועברו למחנה בקפריסין במסגרת זו הצטרף ל"שורות המגינים".
הוא וחבריו חפרו מנהרות לכוון הנמל הימי, ובפברואר 1948 יצאו דרך מנהרה שחצבו אל הנמל ושם עלו באופן בלתי ליגאלי בתלבושת מלחים על האנייה "קדמה".
בארץ ישראל היו כשבועיים בגבעת אולגה במחנה אימונים ונשלחנו לגיוס ולשער הגיא לפעולה ראשונה. כל זאת במסגרת של הגדוד הרביעי של חטיבת הראל-פלמ"ח. שלמה מעיד: "הייתי בגדוד הרביעי מיום היוסדו ועד לפירוקו - מפעולת נחשון עד פירוק הפלמ"ח. השתתפתי בפעילות קרבית במבצע נחשון, בלחימה על המשלטים מול בית מחסיר, בכיבוש סריס, כיבוש בית מחסיר, השתלטות על גבעת הרדאר כשהאנגלים עזבו, עצירת המשוריינים בדרך לירושלים, כדי למנוע התקדמות הערבים למעלה החמישה, כיבוש בית איכסא, כיבוש קטמון, פריצת הדרך לירושלים בשער הגיא, פריצה לעיר העתיקה, תפיסת משלטים בדרך בורמה ושמירה על הדרך. תפיסת משלטים ממצריים לרפיח וניתוק רפיח ממצריים, לחימה על המשלטים באזור עוג'ה אל חפיר לכוון רפיח".
לאחר פירוק הפלמ"ח שרת שלמה עוד 3 חודשים בגולני, בגדוד 19. עם סיום המלחמה יצא לאזרחות ועבד כפועל בניין.
ראשית עבד בחפירת בורות מים בנגב ובהקמת מבנים לחברת חשמל. לאחר מכן שימש כקבלן בניין במשך שנים רבות.
שלמה פרש לגימלאות לפני כשלושים שנה. התגורר בשעתו בנס ציונה ולאחר מכן עבר לחולון. הוא הקים משפחה עם רעייתו שרה ונולדה להם בבת דפנה.
מסרו את הפרטים: שלמה ארליך ובתו דפנה.
שלמה ארליך נפטר ב-8 באפריל 2023.
אלבום תמונות
