לוחם ניסני מזרחי יעקב יעובי

קורות חיים
יעקב נולד ב-30 במרץ שנת 1930 בטבריה למשפחה של חמש אחיות וחמישה אחים. בשנת 1936, נרצח מרדכי אחיו של יעקב בידי פורעים ערביים שהגיעו מירדן וסוריה לשוק בטבריה. שמו היה מרדכי מזרחי והוא רשום כחלל פעולות האיבה. יעקב למד בבית ספר עממי ארליך ובתיכון 'עמל' טבריה. בשנים אלו גרו יהודים וערבים יחד בטבריה יעקב מספר. כשהחלו המאורעות אברהם אביו של יעקב בנה סליק בבית שבו הוחבא הנשק והיה יוצא כל לילה לשמור בשכונת אחווה בטבריה. יעקב כילד היה הולך לישון יחד עם אביו בעמדות השמירה שקיימות עד היום בקצה השכונה. כשהתבגר יעקב צורף לגדודי הגדנ"ע, באותה עת פרצו מאורעות בטבריה. אביו של יעקב, אברהם היה נוטר והשתתף בכיבוש העיר העתיקה, בסילוק התושבים הערבים שנמלטו דרך הכנרת. יעקב היה בן 16 כאשר גוייס לפלמ"ח בשנת 1946. הוא זוכר שבאימוני הגדנ"ע בגינוסר נעשו פעילויות של סיור באיזור הצפון.
כאשר יעקב היה בן 17 אביו, אברהם שהיה ממגני העיר טבריה שלח אותו ללשכת הגיוס בתל אביב ב-15.5.48.
כחודש לאחר גיוסו יעקב ראה את טביעת אלטלנה.
יעקב היה לוחם בפלוגה מסייעת חטיבה 9. כאשר פרצה מלחמה בצפון הקפיצו אותם לסייע. באותו יום הצבא הסורי כבש את צמח והגיע לדגניה ולא נתנו למגוייסים הצעירים לרדת לאיזור מאחר והצבא הסורי התקדם לדגניה ושם נבלם על ידי הלוחמים. משם המשיך יעקב לראש פינה בצפון, הם התארגנו עם רכבים ואז פרצה המלחמה במרכז ובדרום. הם נתבקשו לצאת כפלוגה מסייעת לדרום. הם נסעו בשיירות לילה שלם. יעקב השתתף במלחמה לכיבוש משטרת נגבה, בעבר הייתה נקראת "חוליקאת". כשהצבא המצרי ניסה לכבוש את כל האיזור יעקב והלוחמים שאיתו עשו כל מאמץ להדוף את המצרים עד שהמצרים נסוגו מהאיזור. המצרים סולקו ממשטרת נגבה, הכוחות של יעקב וחטיבתו הניסו אותם מהמקום. לאחר מכן יעקב ופלוגתו נדרשו לסייע במלחמה באיזור הצפון בסאסא ותרשיחא. כוחות קאוקג'י היו באיזור (סורים ולבנונים). יעקב ופלוגתו הגיעו לסייע וכבשו את המקום עם הגדוד והפלוגה התמקמה בסאסא. הם כבשו את איזור בירעם כיום ברעם שהיה כפר ערבי עויין שחלק מהתושבים שלו פונו.
לאחר השירות הצבאי יעקב היה נהג משאיות ומוביל טנקים בשירות המילואים. יעקב הסיע ציוד לכיבוש התעלה במצרים.
ב-1957 כבש עם גדודו חלק מסיני ואז בן גוריון הורה לסגת מהאיזור.
ברשות יעקב:
אות הקוממיות
אות סיני
אות מלחמת ששת הימים
אות מלחמת יום הכיפורים.
יעקב שוחרר ממילואים ב1984.
יעקב שירת שירות מילואים בכל מלחמות ישראל כולל מלחמת יום הכיפורים ולאחריה שוחרר.
ב-1955 התחתן יעקב עם דינה קפויה, נולדו להם ארבעה ילדים. ב-1962 הם עברו יחד לגבעתיים. יעקב עבד כקצין מניעת שריפות במכבי האש בגבעתיים. ב-1975 קיבל מינוי מיוחד כתובע העירוני של עיריית גבעתיים וכיום הוא פנסיונר של העירייה. יעקב ניסני מתגורר ברמת גן.
מילאה את הפרטים: שלי דין קליין, נכדתו של יעקב ניסני, אשר כתבה את דברי סבה.
אלבום תמונות
