מוזיאון הפלמ"ח
תצוגות הקבע
הביקור במוזיאון
בית הפלמ"ח הוקם על ידי עמותת דור הפלמ"ח, שראתה בהנחלת מורשתה ערך חינוכי בעל חשיבות עליונה, והקדישה למטרה זו משאבים ומאמצים בחומר וברוח. לאחר השלמת המוזיאון הוא הועבר על-ידי עמותת "דור הפלמ"ח" לרשות משרד הביטחון, והוא מנוהל כיום על-ידי יחידת המוזיאונים של משרד הביטחון.
אוספים ותערוכות נוספות
באוצר תמונות הפלמ"ח למעלה מ-30,000 תמונות, מסודרות במאה אלבומים ויותר. הם מאורגנים לפי נושאים, יחידות, חטיבות, הכשרות. אלבומי התמונות מונחים על גבי שולחנות מיוחדים וניתנים לצפייה של ציבור המבקרים. תמונות האלבומים נסרקו והן נמצאות באתר. ניתן להדפיס תמונות ישירות מהתצוגה באתר.
חדר הנופלים נמצא בסמוך לספריית הבית ולארכיון הפלמ"ח. בחדר מאורגנות מגירות אישיות לכול נופל המכילות קלסר עם מידע על הנופל ועל מקום נפילתו. בנוסף מכילות המגירות תמונות, מסמכים, מכתבים, חוברות זיכרון, חפצים של הנופלים השונים אשר נמסרו על ידי בני המשפחות.
עם סיום מלחמת העצמאות הוחלט לתת ציונים לשבח על מעשי גבורה ואומץ לב מול פני האויב. לאחר דיונים רבים הוחלט על שנים-עשר גיבורים אשר יקבלו את אות הגבורה. הוא הוענק לכל לוחם על ש"גילה גבורה למופת בחרפו נפשו בשדה הקרב".
בבית הפלמ"ח ספריה ובה למעלה מ-3000 ספרים, ביניהם ספרים מעיזבונם של חברי פלמ"ח וספרים לזכר חברים שנפלו. הספרים מאורגנים לפי יחידות חומר.
לודביג בלום מצייר את המאבק לעצמאות 1946 – 1948
אוצר: זאב לכיש מנהל מוזיאון הפלמ"ח
מעצב: חב' "עיצובים"
התערוכה, בחורשת "בית הפלמ"ח", מורכבת מעשרים הגדלות של קטעים משירי אלתרמן, כאשר לכל שיר מצורף צילום אופייני מקורות הפלמ"ח והתקופה.
כנסים ואירועים
בית הפלמ"ח מקיים מפעם לפעם כנסים ואירועים בנושאי שמירת מורשת הפלמ"ח: השקות ספרים, חלוקת פרסים והרצאות בנושאי ביטחון.
דרכי הגעה
תחבורה ציבורית: 13, 24, 126, 25, 94, 113 ("דן"), 572, 575, 464, 271, 171 ("אגד"), וכל הקווים המגיעים לאיזור אוניברסיטת תל-אביב.
רכב פרטי: מנתיבי איילון פונים לרוקח מערב. לאחר כ-1 ק"מ בכיוון מערב, פונים ימינה לדרך נמיר. לאחר כ-200 מ' פונים שוב ימינה לרח' חיים לבנון (שכונת רמת אביב). חולפים על-פני מוזיאון ארץ-ישראל ומגרש החנייה שלו ומיד אחריו מגיעים למוזיאון הפלמ"ח.
חניה לרכב פרטי אפשרית במגרשי החניה של מוזיאון ארץ-ישראל הנמצאים בסמוך.