קרן קורלרו מיכאל ז"ל
Keren Korlero Michael

בן מלכה ויצחק
נולד ברומניה
ב-2/6/1929
עלה ב-1944
גוייס ב-1946
שרת בפלמ"ח - חטיבת יפתח
יחידות: הגדוד השלישי, פל' ב', חטיבת יפתח
תפקיד אחרון: לוחם
שוחרר ב-1950
נפטר ב--ו' ניסן תשעט, 11/4/2019
קורות חיים
מיכאל נולד ב-2 ביוני 1929 ברומניה, בעיירה בורדוז'ני (אז פרוור של העיר סוצ'אווה), להוריו מלכה ויצחק קורלרו. במלחמת העולם השנייה, כאשר רומניה הייתה בעלת ברית של גרמניה הנאצית, גורשו יהודי העיירה אל מעבר לנהר דנייסטר, שם נספו רבים בקור, ברעב ובמחלות. ב-1944, עם כניעת רומניה לבעלות הברית, מיכאל בן ה-14 עלה ארצה במסגרת עליית הנוער (יחד עם אחיו ושתי אחיותיו), מנמל קונסטנצה באונייה "טאורוס" דרך הים השחור עד טורקיה ומשם ברכבת, דרך סוריה ולבנון, לארץ ישראל המנדטורית. הוא התחנך בחברת נוער בכפר הרא"ה של תנועת הפועל המזרחי. ב-1946, בטרם מלאו לו 18, התגייס לפלמ"ח והוצב בפלוגה ב' בגדוד השלישי, בהמשך מגדודי חטיבת יפתח.מיכאל עבר אימונים ברמות נפתלי ומשם הועבר עם יחידתו לקיבוץ מנרה. בתקופת "המלחמה בדרכים" השתתף באבטחת אספקה בדרך בין מטולה וכפר גלעדי ובמארבים ("אמבוש"), לרבות בתוך לבנון. עם הקמת המדינה בתש"ח הוצב קודם בקיבוץ חולתה ובהמשך השתתף בקרבות צפת ובאבטחת העיר ששימשה כבסיס יציאה לפעולות בזירות שונות בגליל העליון המזרחי. בין השאר סחב על גבו חומר נפץ לפעולה מתוכננת להשתלטות על מלון "טיבריאס" בטבריה שנכבש על ידי הערבים ויחד עם בית החולים הסקוטי חסמו את הדרך לגליל העליון המזרחי. פעולה זו נכשלה מאחר ולוחמי הגדוד השלישי שהוזעקו למקום נתגלו על ידי הבריטים שעדיין שלטו בעיר. כוחותינו כבשו את המלון בשלב יותר מאוחר. מיכאל, יחד עם פלוגתו בגדוד השלישי המשיכו במסגרת מבצעי חטיבת יפתח בפעולות שונות מעבר לגבול הסורי ובטיהור מוקדי התנגדות של האויב בעיר בית שאן.
עם הקמת צה"ל הוא קיבל מספר אישי 40551. לאחר שחרור הגליל העליון המזרחי הוא עבר יחד עם כל החטיבה לחזית המרכז ומהבסיס במחנה סרפנד (צריפין) המשיך להילחם בפעולות שונות במסגרת "מבצע דני". בין השאר השתתף בכיבוש העיר לוד, בניסיון שלא צלח לכבוש את הכפר בודרוס, בקרב לכיבוש הכפר אל-בורג' ליד לטרון, באבטחת המשאבות בשער הגיא ובאבטחת הדרך לירושלים הנתונה במצור, אליה סחב אספקה על גבו.
בהמשך, לוחמי חטיבת יפתח ירדו אל הנגב המנותק משאר חלקי הארץ. רובם ירדו ברגל, ביו קווי האויב המצרי, כדי לחזק את היישובים, לאבטח את קו המים ואת שדה התעופה ברוחמה ולתפוס משלטים שיבטיחו את שחרור הנגב. שם, בקרבות "מבצע יואב", בא אל סיומו הפרק הקרבי הפעיל של מיכאל, כאשר נפצע מרסיס פגז. הוא פונה לבית חולים שדה ברוחמה ולאחר שנותח הוטס לבסיס חיל האוויר בתל נוף ומשם להמשך טיפול ושיקום בבית החולים תל השומר (בי"ח שיבא). בסוף מלחמת העצמאות שוחרר משירות פעיל בצה"ל והוכר כנכה צה"ל. מיכאל עבד שנים רבות, כאזרח עובד צה"ל.
במהלך השנים נשא אישה, לאה, ונולדו להם הבנים צחי, יגאל ואמיר. מוקף ברעייתו, בניו ונכדיו, מיכאל קרן נפטר ב-11 באפריל 2019, ו' בניסן תשע"ט.
(הפרטים נמסרו על ידי המשפחה)
אלבום תמונות
