פעילות העמותה
חלקו המרכזי של הבית הפך למוזיאון לתולדות הפלמ"ח ומורשתו, שנפתח לראשונה לקהל הרחב בשנת 2000. האגודה קבלה על עצמה להציג במוזיאון, באמצעים שונים, גם את התפתחותו של הפלמ"ח כגוף צבאי וחברתי, גם את תולדות הקרבות שהשתתף בהם וגם את המורשת שהנחיל הפלמ"ח.
פעולה נוספת, לצד המוזיאון, של העמותה, היה תפעול ארכיון הפלמ"ח המכיל מקורות ומסמכים לתולדות הפלמ"ח וכן תיעוד שבעל-פה. כמוכן הוא מכיל אוסף תמונות הקשורות בתולדות הפלמ"ח. אוסף התמונות מוצג לציבור ב"אוצר תמונות הפלמ"ח". התמונות מויינו לאלבומים לפי יחידות ונושאים והמידע הרב מסייע לחוקרים, לוותיקי פלמ"ח ולמתעניינים בלימוד פרק חשוב על הוויית הפלמ"ח ופעולותיו.
לצד אלה הוקם על ידי העמותה גוף מיוחד – "אהלי פלמ"ח", אשר הפיק סרטים על תולדות הפלמ"ח, יחידותיו ולוחמיו.
בנוסף לאלה מיועדות פעולות העמותה להנחלת מורשת הפלמ"ח. זאת היא עושה בכמה צורות:
- מארגנת ביקורים של בני נוער, חיילים ומבוגרים במוזיאון הפלמ"ח בשילוב עם ימי עיון, כל זאת לשרת את ייעדה של העמותה – הנחלת מורשת הפלמ"ח.
- באותה מסגרת מארגנת העמותה כנסים וימי עיון לקהל הרחב.
- עמותת דור הפלמ"ח מחלקת מדי שנה שני פרסים – "פרס יגאל אלון" ו"פרס יצחק שדה".
- במסגרת העמותה פועלים אנשי דור ההמשך, צאצאי לוחמי הפלמ"ח אשר רואים עצמם כממשיכי דרכם של הוריהם וכשומרים על המורשת של הפלמ"ח לדורות הבאים.
פעולות העמותה מיועדות לשרת באופן אישי גם את חברי העמותה.
- היא יוזמת מפגשים, כינוסים ועצרות של חברי הפלמ"ח.
- היא שוקדת על שימור זכרם של 1187 לוחמי הפלמ"ח שנפלו במערכות ישראל.
במסגרת העמותה פועלים אנשי דור ההמשך, צאצאי לוחמי הפלמ"ח אשר רואים עצמם כממשיכי דרכם של הוריהם וכשומרים על המורשת של הפלמ"ח לדורות הבאים.