דלג לתפריט הראשי (מקש קיצור n) דלג לתוכן הדף (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)
ונזכור את כולם

Private Mirmovitz Shabtai "Shafsala"

Son of Hanna and Joseph
Born in Cyprus
On 12/9/1925
Immigrated on 1935
Drafted on 1945
Served in Palmach
In The Second Battalion, Hey Company
In Hachsharat Maccabi Hatzair C 1945
Role: Fighter
Killed In The Line Of Duty in While stepping on a mine
In The War Of Independence
On 16/11/1948
In: Sha'ar Yashuv
Buried in Petah Tikva - Segula
Was 23 years old

Photo Album

רשימות לזכרו

רשימות לזכרו

על חבר שאיננו

קשה להאמין שלא אראה יותר את "שפס" החביב. האם לא אשמע יותר את קולו וצחוקו העליזים? דמותו נצבת נגד עיני. כולו ער ומלא חיים. נדמה לי, שהוא מחייך אלי וקורא בשמי. כן שבתאי, שאפת להיות תמיד בין הראשונים בהגשמת חיי הקבוצה ואפילו בחיי יום יום. זכית להיות הראשון על האדמה, שנקבעה להיות מקום התישבותם של הקבוצה. אבל רק שעות ספורות שאפת לקרבך את כל ההוד וההדר, שבסביבה זו. סיירת בשטחים, חקרת הכל כאילו ידעת, שלא תספיק יותר מזאת. נר חייך היו האמת והצדק נלחמת למען הישר למען הטוב והיופי. אך בחייך הקצרים לא הספקת הכל. מכלי הנשק במחתרת יצאת לחיי ההגשמה בעבודה בכלי נשק אחרים. בקלשון באת ובמעדר. אך הגורל העיוור קפח את חייך באותו כלי משחית, שהיית כה בקיא, וכה "אהבת" להתעסק בו: במוקש.
חרות בלבנו תשאר, אנו נמשיך ונסלול את הדרך אשר בה הלכת בחייך, נגשים את אשר לא הספקת אתה לעשות

חברה.

רשימות לזכרו

על שבתאי

שבתאי נפל, לא היה הראשון בין חברינו שהלכו לבלי שוב. הקבוצה התרגלה לשמוע על נפילתם של חברים יקרים, כשם, שכל הארץ התרגלה לזאת אולם עם כל קרבן חדש, מתעורר משהו בלב וקשה להשלים עם העובדה. רק תמול תכנן עמנו יחד את תכניותינו המשותפות, רק אתמול היה ביננו, חי ער מלא חיים ומרץ, ועתה תלויה תמונתו על הקיר עוטה שחורים.
יצא להכשרה במשק, התגיס לחטיבה, החיים היו עטופי סוד. עבר את חיי ה"זקס", החפושים, המאסרים ופעולות הפלמ"ח הראשונות. "שרונה" "ליל וינגייט" "הגשרים" ועוד. תמיד הראשון, תמיד אמיץ ומוכן לכל. ביום עבד ובלילה ממלא את תפקידו בטפול בנשק המוסתר. בתום השירות הצטרף לקבוצה. אף כאן מילא תפקידים חשובים בשטח הבטחון. אהב את החיים ועם זאת ידע מה הם תובעים ממנו ונתן הכל. היה מסור בלב ונפש לרעיון הקבוצה למטרתה. בנפלו אבדנו את ה-חבר וה-רע.