דלג לתפריט הראשי (מקש קיצור n) דלג לתוכן הדף (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)
ונזכור את כולם

טוראי דמיו אמנון ז"ל

Damio Amnon
Damio Amnon
בן שושנה וזבולון
נולד בתל אביב, ישראל
ב-ב' אלול תרפ"ח, 17/8/1928
גוייס ב-8/1943
שרת בפלמ"ח
יחידות: הגדוד השישי - "ירושלים", פל' א'+ד', חטיבת הראל, הגדוד הראשון
בהכשרת רגבים
תפקיד: לוחם
נפל בקרב
במלחמת העצמאות
ב-ד' אייר תש"ח, 13/5/1948
מקום נפילה: כפר עציון-הקרב האחרון
נקבר בירושלים - הר הרצל
בן 19 בנפלו

קורות חיים

אמנון בן זבולון ושושנה. נולד בב' באלול תרפ"ח 17.8.1928 בתל-אביב וגמר בהצטיינות בית-ספר עממי. עבד במכונאות ויצא אחרי כן להכשרת "הנוער העובד" - "רגבים". ביגור ובאשדות-יעקב. חמש שנים משנת 1943 בפלוגות א' וד' בגדוד הראשון. היה חבר הפלמ"ח ובימי המאבק נעצר על-ידי הבריטים והושם במחנה עתלית. חבריו הכירוהו כבחור שקט ונחבא אל הכלים. בימי המערכה ליווה שיירות של חברת-החשמל וגם עבד בחברה זו. אחרי-כן עבר לליווי שיירות לירושלים והגיע לגוש עציון עם שיירת נבי-דניאל.
בהתקפה של כ"ה בניסן (4.5.1948) על הגוש, נפצע מרסיסי פגז שפגע באוהל המשלט הרוסי. הוא חזר ברגל למשואות-יצחק, בהביאו את הבשורה הקשה על נפול חמישה ממגיני "המשלט הרוסי". היה מזועזע ממראה עיניו שם, אך עם בוא ההתקפה האחרונה על הגוש יצא להגנה עוד לפני שהחלים מפצעיו.
אחד מניצולי כפר-עציון סיפר על עמידתו האחרונה: "אמנון לחם בעמדה עד שאזלה תחמושתו והאויב התקרב אליו. פתאום התנפל על אחד מאנשי האויב ובידיים ריקות הפילו, הוציא מידיו תת-מקלע והוסיף להילחם בו עד שכרע ונפל."
הדבר היה בד' באייר תש"ח (13.5.1948).
ארונו הועבר עם שאר חללי הגוש בכ"ה בחשוון תש"י (17.11.1949) להר-הרצל בירושלים למנוחת-עולמים.

אלבום תמונות